fredag 8 februari 2008

Nyttigmiddag.com

Nyttig Middag på 5 minuter är en personlig blogg om nyttig och snabblagad mat. Författaren anger att han har skapat bloggen med ett tudelat syfte, dels så vill han lära sig mer om att äta nyttigt och dels vill han bli bättre på att fotografera.

På bloggen finns när detta skrivs ett 10-tal beskrivningar på nyttiga maträtter som alla åtföljs av ett fotografi på den färdiga rätten. I flera av postningarna finns även referenser till råvaror som används som kanske inte alla läsare känner till, bland annat används något som heter "Litchi (Litchi chinensis)" som undertecknad aldrig hört talas om tidigare trots ett mycket stort intresse för både matlagning och kanske framförallt för att äta... Det senare leder till att man blir tvungen att motionera mer än man kanske hade velat men det sägs ju å andra sidan vara nyttigt. Nåväl, det recept som de flesta antagligen tycker är mest annorlunda och dessutom innehåller ovan nämnda ingrediens är en beskrivning av hur man gör Kynglingvingar med Litchi, Bladspenat & Romansallad.

Omdöme: För de som har intresse av att få uppslag på nya maträtter och ingredienser är denna blogg en av de otaliga resurser man kan besöka på webben. Det som tilltalar mig extra med bloggen trots det relativt begränsade innehållet är att den har en mer personlig prägel än de jättestora receptbankerna och att bloggaren vågar sig på lite ovanliga kombinationer i sin matlagning.