lördag 9 februari 2008

foretagare.blogspot.com - Tips till företagaren

På den personliga bloggen Starta eget och vara egen företagare skriver författaren om sina erfarenheter som entreprenör och egenföretagare. Bloggen har även en hel del tips riktade till just dig som redan driver eller är i startgroparna för att starta egen verksamhet och kanske särskilt om du har för avsikt att göra affärer som på ett eller annat sätt är kopplade till webben. Förutom de konkreta tips som finns på bloggen får man som besökare ta del av författarens tankar och personliga överväganden. Som exempel på ett sådant resonemang som författaren gör är tankar kring att ha kontoret i hemmet respektive hyra ett kontorsutrymme utanför hemmet.

På bloggen finns det ett ganska stort antal inlägg inom temat vilket inte gör det praktiskt möjligt att återge innehållet i någon detaljerad form, jag har däremot valt ut att tipsa om två inlägg jag själv fann särskilt stort nöja av att ta del av informationen i.

I ett inlägg om att vara företagare men inte säljare tar författaren upp en intressant diskussion om vikten att kunna sälja den produkt man driver sin verksamhet inom. Även om du inte är toppsäljare kan man lyckas med bra förberedelser och god utthållighet, det är precis som författaren påpekar så att man lär sig genom att ringa mycket och aldrig ge upp. I inlägget tas bland annat diskussioner om pris, trygghet och tidpunkt upp.

I ett senare intressant inlägg om nyhetsbrev som ett sätt att arbeta med marknadsföring, de flesta som driver verksamhet idag kan utnyttja nyhetsbrev som ett sätt att sprida information om sina produkter eller tjänster men det är viktigt att nyhetsbrevet innehåller god kvalitet för annars läser inte många dina nyheter särskilt länge slår författaren fast.

Omdöme: Jag tycker om denna blogg, jag är själv småföretagare och har ofta tankar liknande de som bloggaren i detta fall har. Bloggen är en trevlig mix av personliga reflektioner och goda tips om företagande utifrån en egenföretagares perspektiv. Har du nyss startat upp ett bolag eller är på väg att göra det kommer du att ha behållning och känna igen dig när du läser denna blogg.